Online borrelen, hoe zit het fiscaal?

19 juli 2021

Er wordt, nu corona opnieuw oplaait, weer veel thuis gewerkt. Misschien wilt u iets extra’s voor uw werknemers doen en een online borrel organiseren? Hoe zit dat precies?

Online borrel

Online borrelenBij een online borrel stuurt de werkgever zijn werknemers enkele drankjes en hapjes om er al dan niet gezamenlijk van te genieten. Een dergelijk pakket is in beginsel niet vrijgesteld en dus belast als loon. U kunt het wel onderbrengen in de werkkostenregeling.

Vrije ruimte

Brengt u het onder in de werkkostenregeling, dan blijft het borrelpakket onbelast voor de werknemer. Blijft u dit jaar met uw vergoedingen en verstrekkingen binnen de vrije ruimte van de werkkostenregeling, dan hoeft u ook geen belasting te betalen. Schiet u over de vrije ruimte heen, dan betaalt u als werkgever 80% eindheffing over het meerdere.

Wanneer onbelast?

Het borrelpakket is alleen onbelast als de werkruimte thuis voldoet aan de fiscale eisen. Er moet dan sprake zijn van een werkruimte thuis die zelfstandig is en dus over een eigen ingang en sanitair beschikt. Ook moet u de werkruimte van uw werknemer huren en moet de werknemer in die ruimte werken. Is aan al deze voorwaarden voldaan, dan is het borrelpakket onbelast.

Verzendkosten

Ook de verzendkosten van het borrelpakket tellen mee voor de belastingheffing. Een borrelpakket van € 40 plus € 10 verzendkosten betekent dus een totale waarde van € 50, die u desgewenst kunt onderbrengen in de werkkostenregeling.

Heeft u vragen over de belastingheffing over een borrelpakket, neem dan contact met ons op.