Archief

 • 18 januari 2018

  Minder gebruikelijk loon door afkoop pensioen in eigen beheer?

  Een recente uitspraak van het gerechtshof in Den Bosch maakt duidelijk dat pensioen geen invloed heeft op het gebruikelijk loon. In deze uitspraak ging het om een dga die naast zijn salaris uit de bv ook nog pensioen kreeg.

  Lees meer
 • 18 januari 2018

  Hoe bereken je de WOZ-waarde van een veestal?

  Nog even en de nieuwe waardebeschikkingen inzake de WOZ vallen weer in de bus. Maar hoe wordt nu de waarde van agrarisch onroerend goed vastgesteld?

  Lees meer
 • 18 januari 2018

  Belastingdienst herstelt fout in Loonbelastingtabellen 2018

  De Belastingdienst heeft een fout hersteld in de loonbelastingtabellen voor 2018. Onder aan deze tabellen stond voor hogere tabellonen een percentage van 52%. Dit moet zijn 51,95%. Het percentage is inmiddels aangepast.

  Lees meer
 • 17 januari 2018

  Vrachtwagenchauffeur moet buiten voertuig rusten

  Vanaf dit jaar gaat de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) handhaven om te voorkomen dat vrachtwagenchauffeurs de weekeinden doorbrengen in hun voertuigen. Dit is het gevolg van een uitspraak van het Europese Hof van Justitie dat langdurige rust in de cabine op basis van de Europese regels verboden is.

  Lees meer
 • 16 januari 2018

  Verminder erfbelasting met ‘papieren’ schenking

  U kunt tijdens uw leven bedragen schenken aan uw nabestaanden en deze vervolgens schuldig blijven. Uw nabestaanden hebben dan een vordering op u, die vrijvalt bij uw overlijden. De erfenis vermindert dus met de schuldig erkende bedragen, waardoor ook de erfbelasting minder wordt.

  Lees meer
 • 16 januari 2018

  Toeristenbelasting: Wie is belastingplichtig?

  Exploiteert u een hotel, vakantiepark of camping, dan krijgt u te maken met toeristenbelasting. Dat geldt ook voor particulieren die hun woning of kamers tijdelijk verhuren. Maar wie is eigenlijk de belastingplichtige?

  Lees meer
 • 15 januari 2018

  Jeugd-LIV: nieuwe tegemoetkoming bij jonge minimumloners

  Het jeugd-LIV is een nieuwe, jaarlijkse tegemoetkoming voor werkgevers in verband met de verhoging van het minimumjeugdloon. Dat betekent extra loonkosten voor werkgevers. Daarom krijgen werkgevers vanaf 1 januari 2018 het jeugd-LIV voor werknemers die aan de voorwaarden voldoen.

  Lees meer
 • 11 januari 2018

  Zonder redelijkheid geen gebruikelijkheid in de wkr

  De Belastingdienst ziet het als eindheffingsloon aanwijzen van vergoedingen en verstrekkingen van maximaal € 2.400 per persoon per jaar als gebruikelijk. Dan moet het aanwijzen wel redelijk zijn. Maar wat beschouwt de Belastingdienst als niet redelijk?

  Lees meer
 • 11 januari 2018

  Gebruikelijk loon dga en startups in 2018

  Bent u dga? Dan bedraagt dit jaar het vaste bedrag in de gebruikelijkloonregeling voor u en uw partner € 45.000. Dit is hetzelfde bedrag als in 2017.

  Lees meer
 • 10 januari 2018

  Vastgoed: beleggings- of ondernemingsvermogen?

  Veel familiebedrijven in Nederland bezitten vastgoed. Dan gaat het om vastgoed voor het eigen familiebedrijf, en vaak ook om vastgoed dat ‘ter belegging’ wordt aangehouden.

  Lees meer

Meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op
Nieuwsbrief ontvangen?