Archief

 • 15 november 2019

  Pas vanaf 2020 op met concernregeling werkkostenregeling

  Als u meerdere bv’s heeft en de werkkostenregeling gebruikt, kunt u ook de concernregeling toepassen. Vanaf volgend jaar moet u hiermee wel oppassen, anders doet u zichzelf wellicht tekort.

  Lees meer
 • 14 november 2019

  Aangiftebrief Loonheffingen verstuurd

  De Belastingdienst heeft onlangs de aangiftebrief loonheffingen verstuurd naar alle werkgevers. De brief valt naar verwachting half november in de bus.

  Lees meer
 • 13 november 2019

  Hof: beperkte afschrijving mestsilo en strooiselhok

  Als ondernemer mag u afschrijven op uw bedrijfsmiddelen. Voor gebouwen geldt hiervoor een beperking. Die geldt ook voor de bij het gebouw horende ‘aanhorigheden’. Maar wat verstaat het hof in Den Bosch hieronder?

  Lees meer
 • 13 november 2019

  Ook afvalstoffenheffing bij leegstand bedrijfspand

  Voor het verwijderen van huishoudelijk afval, mag een gemeente afvalstoffenheffing in rekening brengen. Dit mag ook bij leegstand van een gebouw. Of er daadwerkelijk afval wordt aangeboden, blijkt namelijk niet van belang.

  Lees meer
 • 11 november 2019

  Hoge Raad zet streep door slapend dienstverband

  De Hoge Raad heeft een einde gemaakt aan het slapend dienstverband. Een slapend dienstverband is een dienstverband dat na langdurige arbeidsongeschiktheid van een werknemer niet wordt beëindigd. Door de arbeidsovereenkomst in stand te houden, is de werkgever geen transitievergoeding verschuldigd.

  Lees meer
 • 11 november 2019

  Herstelkosten niet volledig in aftrek bij BPM schadeauto

  Bij de waarde van een schadeauto voor de BPM mag rekening worden gehouden met de herstelkosten. Maar niet iedere euro aan kosten komt op de waarde in mindering.

  Lees meer
 • 8 november 2019

  Top 10 year-end tips for entrepreneurs

  Which financial moves can you – as an entrepreneur or DGA – still make before 1 January 2020 so that you end the year in the smartest possible way? Check out these ten different tips.

  Lees meer
 • 8 november 2019

  Informatiebeschikking inspecteur, wat mag?

  Als u de inspecteur bepaalde informatie niet kunt of wilt verstrekken, kan hij een informatiebeschikking opleggen. Die moet wel voldoende concreet zijn, aldus het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden in een uitspraak.

  Lees meer
 • 7 november 2019

  Top 10 Eindejaartips voor de ondernemer

  Welke financiële zetten kunt u als ondernemer of dga vóór 1 januari 2020 nog doen om het jaar slim af te sluiten? Check deze tien uiteenlopende tips.

  Lees meer
 • 6 november 2019

  Partneralimentatie herzien? Houd rekening met toeslagen!

  Als u vanwege de wijziging in de aftrek van partneralimentatie per 2020 het bedrag aan alimentatie gaat herzien, is het van belang ook rekening te houden met toeslagen.

  Lees meer

Meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op
Nieuwsbrief ontvangen?