Archief

 • 20 april 2018

  Een administratief rondje voor de horecaondernemer?

  In de horeca is het normaal dat u af en toe eens een rondje weggeeft. Deze gratis drankjes zijn niet terug te vinden in uw dagomzet. Moet u deze consumpties daarom van de fiscus bijhouden in uw administratie?

  Lees meer
 • 20 april 2018

  Stel lage-inkomensvoordeel 2017 nu veilig!

  Heeft u van het UWV een voorlopige berekening ontvangen van het lage-inkomensvoordeel (LIV)? Bent u het niet eens met deze berekening, maar heeft u nog geen stappen ondernomen, dan is het nu de hoogste tijd om in actie te komen. U heeft namelijk nog tot en met 1 mei aanstaande om uw aangifte loonheffingen te corrigeren.

  Lees meer
 • 19 april 2018

  MRB-toeslag vervuilende diesels uitgesteld tot 2020

  Per 1 januari 2019 zou er een toeslag gaan gelden in de motorrijtuigenbelasting (MRB) voor oude vervuilende dieselauto’s. De inwerkingtreding van deze maatregel is echter vertraagd. De toeslag gaat naar alle waarschijnlijkheid pas gelden vanaf 1 januari 2020.

  Lees meer
 • 19 april 2018

  Nieuwe verdragsverklaring Belgische inwoner met Nederlands pensioen

  Bent u woonachtig in België en ontvangt u vanuit Nederland pensioen? De Belastingdienst heeft mogelijk aan het begin van dit jaar uw verdragsverklaring over de pensioenuitkering ingetrokken. Die intrekking wordt hersteld, mits het uit Nederland afkomstig pensioen in België progressief en voor meer dan 90% wordt belast.

  Lees meer
 • 18 april 2018

  Bepaal waarde going concern agrarisch bedrijf met rekenhulp

  Met de rekenhulp van de Belastingdienst kunnen agrariërs voor de periode 2016 tot en met 2017 de waarde going concern van hun bedrijf bepalen. Deze waarde is nodig om de schenk- en erfbelasting te kunnen bepalen. Recent is de online tool aangevuld met het jaar 2017.

  Lees meer
 • 18 april 2018

  Toch geen inhoudingsvrijstelling dividendbelasting voor vereniging of stichting

  Bent u als stichting, vereniging of andere rechtspersoon niet onderworpen aan de vennootschapsbelasting, dan kunt u de ingehouden Nederlandse dividendbelasting terugvragen. Het kabinet ziet af van het voornemen tot invoering van een inhoudingsvrijstelling.

  Lees meer
 • 17 april 2018

  Loonkostenvoordeel? Verzilvering uiterlijk 1 mei

  Maakte u in 2017 gebruik van de premiekorting oudere werknemer en/of de premiekorting arbeidsgehandicapte werknemer? Mogelijk heeft u dan dit jaar recht op een loonkostenvoordeel. Dan moet dit wel goed zijn aangegeven in de laatste aangifte loonheffingen over 2017.

  Lees meer
 • 17 april 2018

  Teruggave btw op zonnepanelen particulieren verruimd

  Particulieren die zonnepanelen aanschaffen, kunnen de opgewekte energie terug leveren aan het energiebedrijf. Ze moeten zich bij de Belastingdienst aanmelden als ondernemer voor de btw en kunnen dan de btw op de zonnepanelen terugkrijgen. Deze regeling is onlangs verruimd.

  Lees meer
 • 16 april 2018

  AVG: hoe lang mag u persoonsgegevens bewaren?

  Hoe lang mag u bij een vacature bijvoorbeeld de sollicitatiegegevens van kandidaten bewaren, of camerabeelden? Wat zijn de regels rond het bewaren van camerabeelden en de gegevens over het internetgebruik van uw medewerkers?

  Lees meer
 • 16 april 2018

  Fiscaal slim bijspringen bij aankoop woning kind

  Ouders springen steeds vaker bij als de kinderen hun eerste huis kopen, zo blijkt uit onderzoek. Maar hoe doet u dat fiscaal zo gunstig mogelijk?

  Lees meer

Meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op
Nieuwsbrief ontvangen?