Archief

 • 16 juli 2019

  Brengt bijverdienste studiefinanciering in gevaar?

  Studenten aan het mbo en sommige studenten aan het hbo of de universiteit mogen jaarlijks maximaal een bepaald bedrag bijverdienen. Schieten ze over deze grens heen, dan komt hun studiefinanciering in gevaar.

  Lees meer
 • 15 juli 2019

  Wanneer is afkoopsom leaseauto aftrekbaar?

  Wanneer werknemers met een auto van de zaak van baan wisselen, moet het leasecontract van de auto veelal worden afgekocht. Deze afkoopsom is onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar van de bijtelling op het inkomen die de werknemer krijgt vanwege het privégebruik.

  Lees meer
 • 15 juli 2019

  Parkeren bij attractiepark, hoeveel btw?

  Attractieparken kunnen zich tijdens vakanties verheugen op een grote belangstelling. Bezoekers komen in veel gevallen per auto en parkeren die dan ter plekke. Het gerechtshof in Den Bosch heeft onlangs beslist dat dan onder voorwaarden het lage btw-tarief toegepast mag worden.

  Lees meer
 • 12 juli 2019

  Hoge Raad: welke eisen voor fiscale eenheid btw?

  De Hoge Raad heeft in twee arresten duidelijk gemaakt welke eisen er gelden voor het bestaan van een fiscale eenheid in de omzetbelasting. Onder andere non-commerciële organisaties, zoals scholen, kunnen hierdoor btw besparen op hun uitgaven.

  Lees meer
 • 12 juli 2019

  Factuurtips voor de horecaondernemer

  Als horecaondernemer kunt u tegen complexe zaken aanlopen als het om uw facturen gaat. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende btw-tarieven die u soms in één factuur moet verwerken. We geven u drie actuele tips.

  Lees meer
 • 11 juli 2019

  Vakantiewoning in buitenland belast?

  Als u een vakantiewoning bezit, betaalt u hierover belasting in Nederland. Ook een vakantiewoning in het buitenland moet u als vermogen opgeven in uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting. U bent daarover in beginsel Nederlandse inkomstenbelasting verschuldigd, maar meestal krijgt u een vermindering. Daarmee wordt voorkomen dat u dubbel belasting betaalt.

  Lees meer
 • 10 juli 2019

  Wat te doen met de leaseauto bij ontslag werknemer?

  Als een van uw werknemers uw bedrijf verlaat en in het bezit is van een leaseauto, betekent dit meestal dat het leasecontract voor de resterende periode moet worden afgekocht. Hoe kunt u hier het beste op inspelen?

  Lees meer
 • 9 juli 2019

  Recht op KIA bij investering buiten samenwerking?

  Een belangrijke fiscale faciliteit voor het mkb is de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). De Hoge Raad heeft onlangs bepaald hoe de KIA moet worden berekend als een maat of vennoot, naast de investeringen door de maatschap of vof, ook nog zelf investeert.

  Lees meer
 • 8 juli 2019

  Wilt u een laadpaal voor uw klanten?

  U bent van plan om een laadpaal te plaatsen, zodat uw klanten en relaties kunnen bijtanken. U wilt wel dat de klant of relatie betaalt voor de stroom die hij afneemt. U moet dus een laadpaalsysteem hebben dat alle tankbeurten goed bijhoudt.

  Lees meer
 • 8 juli 2019

  Vraag op tijd eHerkenning UWV aan!

  Werkgevers die gebruik maken van diensten van het UWV, moeten vóór 1 november van dit jaar eHerkenning voor het UWV aanvragen. Werkgevers kunnen nu nog inloggen met een UWV-account, maar die mogelijkheid gaat verdwijnen.

  Lees meer

Meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op
Nieuwsbrief ontvangen?