Archief

 • 15 april 2021

  Verhuurde onderneming geruisloos doorschuiven?

  Als u als ondernemer in de inkomstenbelasting wilt overstappen naar een bv, moet u in beginsel met de fiscus afrekenen over de aanwezige reserves en boekwinsten. Dit kunt u onder voorwaarden voorkomen door zogenaamd geruisloos door te schuiven. Maar kunt u ook een verhuurde onderneming geruisloos doorschuiven?

  Lees meer
 • 14 april 2021

  Verblijfkosten eigen rijders verhoogd

  Ondernemers in de transportsector die zelf meerdaagse internationale ritten maken, kunnen een vast bedrag aan verblijfkosten aftrekken. Het bedrag is voor 2021 met één euro verhoogd ten opzichte van vorig jaar en bedraagt € 39,50 per dag.

  Lees meer
 • 13 april 2021

  Urencriterium laatste kwartaal 2020 niet versoepeld

  De versoepeling van het urencriterium vanwege corona gaat niet alsnog gelden voor het laatste kwartaal van 2020. Dit antwoordt staatssecretaris Vijlbrief op Kamervragen.

  Lees meer
 • 12 april 2021

  Voorkom belastingrente met snelle aangifte of aanvraag voorlopige aanslag

  Als u verwacht dat u over het jaar 2020 inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting moet betalen of moet bijbetalen, bent u misschien ook belastingrente verschuldigd. U kunt dit voorkomen door op tijd uw aangifte in te dienen of een voorlopige aanslag aan te vragen.

  Lees meer
 • 12 april 2021

  Kredietverlening vouchers reisbranche van start

  Het kabinet is gestart met de kredietverlening voor vouchers in de reisbranche. Voorstellen daartoe zijn goedgekeurd door de Europese Commissie. De kredietverlening geldt voor vouchers voor pakketreizen en gekoppelde reisarrangementen die tussen 12 maart en 31 december 2020 zijn afgegeven.

  Lees meer
 • 9 april 2021

  Wanneer bent u als medicus zelfstandig ondernemer?

  Als medicus functioneert u vaak volledig zelfstandig. Toch is dit alleen onvoldoende om ook als zelfstandig ondernemer aangemerkt te kunnen worden. Daarvoor is meer nodig, aldus de rechtbank in Groningen.

  Lees meer
 • 9 april 2021

  Nieuwe btw-regels voor afstandsverkopen

  Vanaf 1 juli dit jaar gaat de nieuwe EU-btw-richtlijn voor e-commerce gelden en komen er nieuwe regels voor de btw. Een van de regels die verandert is de heffing van btw op afstandsverkopen aan consumenten – en ondernemers die geen btw-aangifte doen – die wonen in andere lidstaten van de EU. Dit vereist de nodige voorbereidingen van ondernemers die zich met afstandsverkopen bezighouden.

  Lees meer
 • 8 april 2021

  Regel zelf digitaal NOW-betalingsregeling

  Ondernemers die teveel NOW-subsidie hebben ontvangen, zullen dit terug moeten betalen. Ze kunnen hiervoor desgewenst zelf digitaal een betalingsregeling treffen. Dit meldt het UWV.

  Lees meer
 • 7 april 2021

  Belastingvrij fit blijven met personal coach?

  Corona en de opdracht om zoveel mogelijk thuis te werken, zijn voor sommigen niet bevorderlijk voor de conditie. Om die op peil te houden kan een personal coach worden ingeschakeld. Zijn die kosten voor zo’n coach belastingvrij te vergoeden?

  Lees meer
 • 6 april 2021

  Controleer voorlopige berekening LIV, jeugd-LIV en LKV

  Als u in 2020 recht had op het lage-inkomensvoordeel (LIV), het jeugd lage-inkomensvoordeel of het loonkostenvoordeel (LKV), heeft u van het UWV een voorlopige berekening ontvangen. Controleer deze goed, want fouten kunt u tot en met 1 mei wijzigen.

  Lees meer

Meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op
Nieuwsbrief ontvangen?