Archief

 • 12 augustus 2022

  Deadline 1 september aanvraag huur- en zorgtoeslag 2021

  Ongeveer 10 procent van alle mensen die recht hebben op huur- of zorgtoeslag, vergeet dit aan te vragen. Check daarom of u over 2021 recht heeft op deze toeslagen. Is dit het geval, dan kunt u deze nog tot en met 1 september 2022 aanvragen.

  Lees meer
 • 11 augustus 2022

  Hoe zit het met btw bij aanschaf vakantiewoning?

  Wilt u een vakantiewoning aanschaffen? Hoe zit het dan met de btw als u die vakantiewoning verhuurt en ook deels zelf bewoont?

  Lees meer
 • 11 augustus 2022

  Invoering UBO-register vertraagd

  De invoering van het zogenaamde UBO-register wordt met enkele maanden uitgesteld. De reden hiervoor is dat de Kamer van Koophandel alle achterstanden inzake de inschrijving niet tijdig kan verwerken.

  Lees meer
 • 10 augustus 2022

  Advieswijzer Overstappen naar een bv? 2022

  Heeft u momenteel een eenmanszaak, maatschap of vof? Dan kan het interessant zijn om over te stappen naar een bv. Of dit voor u de juiste keuze is, hangt af van tal van aspecten. Welke belangrijke verschillen zijn er?

  Lees meer
 • 9 augustus 2022

  Dga, wanneer is een lening bij uw bv (on)zakelijk?

  Bv’s en hun dga’s komen met elkaar nogal eens leningen overeen. Hieraan kleven diverse voordelen, zolang maar acht wordt geslagen op de zakelijkheid van de lening. Gebeurt dit niet, dan kan dit vervelende fiscale gevolgen hebben.

  Lees meer
 • 9 augustus 2022

  Tweede Kamer wil liquiditeitsproblemen box 3 voorkomen

  Het kabinet werkt aan voorstellen voor een nieuwe belasting op sparen en beleggen. Daarbij wordt ook gedacht aan een belasting op vermogensaanwas. De Tweede Kamer heeft in een motie verzocht om hierbij liquiditeitsproblemen voor belastingplichtigen te voorkomen.

  Lees meer
 • 8 augustus 2022

  Tijdelijk soepelere Belastingdienst bij saneringsakkoorden

  Vanaf 1 augustus 2022 tot 1 oktober 2023 neemt de Belastingdienst in saneringsakkoorden genoegen met een lager uitkeringspercentage dan normaal. Het betreft een tijdelijke tegemoetkoming die bedoeld is om – in de kern gezonde – ondernemingen met schulden extra te ondersteunen in de nasleep van de coronacrisis.

  Lees meer
 • 8 augustus 2022

  Andere optieregeling voor startups vanaf 2023

  Er komt waarschijnlijk toch een andere aandelenoptieregeling voor startups. Een eerder voorgestelde ingangsdatum van deze nieuwe regeling per 2022 was uitgesteld, maar de Tweede Kamer heeft een hiertoe strekkend wetsontwerp nu toch goedgekeurd.

  Lees meer
 • 5 augustus 2022

  Overgangsregeling vrijstelling werkvergunning Oekraïners verlengd

  Vanaf 1 april 2022 geldt een werkvergunningsvrijstelling voor vluchtelingen uit Oekraïne. Tot en met 31 augustus was dit al mogelijk zonder de sticker van de IND in het paspoort. Deze termijn is onlangs verlengd naar 31 oktober 2022.

  Lees meer
 • 4 augustus 2022

  Forse belastingverhoging dreigt voor verhuurde woning

  Wie een woning verhuurt, gaat hierover vanaf volgend jaar, 2023, fors meer belasting betalen, als het aan het kabinet ligt. Zij is van plan de zogenaamde leegwaarderatio in box 3 fors te verhogen.

  Lees meer

Meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op
Nieuwsbrief ontvangen?