Archief

 • 27 oktober 2020

  Toetsing RI&E niet verplicht voor kleinere werkgever

  Kleinere werkgevers met maximaal 25 werknemers hoeven hun risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) niet te laten toetsen. Deze vrijstelling geldt alleen als u gebruikmaakt van een erkend RI&E-instrument voor uw branche. Grotere werkgevers moeten de RI&E altijd laten toetsen.

  Lees meer
 • 27 oktober 2020

  Dga, hanteer zakelijke voorwaarden bij lening bij uw bv

  Als dga kunt u meestal vrij eenvoudig een lening bij uw bv afsluiten. Op deze manier stelt u belastingheffing uit. Maar denk wel aan de voorwaarden, anders loopt u forse financiële risico’s.

  Lees meer
 • 26 oktober 2020

  Opzegtermijn valt ook onder transitievergoeding

  Wilt u afscheid nemen van een werknemer? Dan is het is van belang goed te kijken naar de van toepassing zijnde opzegtermijn in het arbeidscontract voor het berekenen van de transitievergoeding.

  Lees meer
 • 23 oktober 2020

  Reclame voor de markt verrekenen via marktgelden?

  Als een gemeente een markt wil promoten, kan men hiervoor een speciale campagne starten. Maar kunnen de hiermee gepaard gaande kosten ook worden gedekt via de heffing van marktgelden? De rechtbank Zeeland-West-Brabant vindt van wel.

  Lees meer
 • 22 oktober 2020

  Franse woning: al een schenking of niet?

  De wet bepaalt over welke bezittingen belasting moet worden betaald. Voor een erfenis kent de wet enkele uitzonderingen, waardoor je geen box 3 belasting hoeft te betalen. Wilt u hier gebruik van maken? Let dan goed op alle voorwaarden.

  Lees meer
 • 22 oktober 2020

  VAT-related consequences of a no-deal Brexit on 1 January 2021

  The Brexit negotiations are proving difficult. As a result, the risk of a no-deal Brexit (the United Kingdom leaving the EU without any trade agreements) is becoming ever more likely. What will a no-deal Brexit mean for VAT-registered businesses and how can they prepare for it?

  Lees meer
 • 21 oktober 2020

  Kabinet beperkt aftrek liquidatie- en stakingsverliezen

  Het kabinet wil de aftrek van liquidatie- en stakingsverliezen beperken. De beperking moet volgend jaar, 2021, ingaan. Dit staat in een wetsvoorstel dat met Prinsjesdag is gepresenteerd.

  Lees meer
 • 20 oktober 2020

  Nieuwe UWV-uitvoeringsregels ontslagprocedure en ontslag

  Wat zijn de regels voor het aanvragen van ontslag om bedrijfseconomische redenen of wegens langdurige arbeidsongeschiktheid? Waar moet u conform de UWV-richtlijnen op letten?

  Lees meer
 • 20 oktober 2020

  Lichte stijging minimumloon per 1 januari 2021

  Per 1 januari 2021 bedraagt het brutominimumloon € 1.648,80 per maand, € 388,80 per week en € 77,76 per dag. Dit is slechts een verhoging van 0,29% ten opzichte van het brutominimumloon dat geldt sinds 1 juli van dit jaar. Het minimumloon wordt jaarlijks op 1 januari en 1 juli aangepast aan de cao-lonen.

  Lees meer
 • 19 oktober 2020

  Dit jaar nog belastingvrij schenken?

  Door gebruik te maken van de jaarlijkse vrijstellingen in de schenkbelasting, kunt u belastingbetaling geheel of deels voorkomen. Wilt u dit jaar nog iets schenken, doe dat dan voor 1 januari 2021.

  Lees meer

Meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op
Nieuwsbrief ontvangen?