Archief

 • 7 augustus 2020

  ‘Bruto = Netto’ voor uw vakantiekracht!

  Het is vakantietijd en dus maken veel werkgevers weer gebruik van vakantiekrachten. Geldt dit ook voor u, pas dan de scholieren- en studentenregeling toe. De vakantiekracht betaalt dan geen of weinig belasting, zodat bruto (vrijwel) gelijk is aan netto.

  Lees meer
 • 6 augustus 2020

  Wat als uw aanvraag Tozo of NOW wordt afgewezen?

  Is uw Tozo- of NOW-aanvraag afgewezen? En bent u het oneens met deze beslissing? Dan is het belangrijk dat u tijdig bezwaar maakt tegen de afwijzing. Hoe doet u dat en waar moet u op letten?

  Lees meer
 • 5 augustus 2020

  Waar ligt de ondergrens voor een navorderingsaanslag?

  Om irritatie bij belastingplichtigen te voorkomen, legt de Belastingdienst pas vanaf een bepaald bedrag een navorderingsaanslag op. De Hoge Raad heeft onlangs in een arrest duidelijk gemaakt wat de grens voor een navordering precies is.

  Lees meer
 • 4 augustus 2020

  In quarantine after holiday: who has to pay the wages?

  The holiday season is approaching again. Is your employee going on holiday to a country with code yellow as travel advisory? What are the consequences if this employee falls ill or has to be quarantined during the holiday?

  Lees meer
 • 4 augustus 2020

  Een verbetertraject aanbieden…formaliteit of niet?

  Heeft u een werknemer die niet functioneert zoals het zou moeten? Dan mag u deze werknemer niet zomaar ontslaan. U moet met uw werknemer aan de slag om zijn functioneren te verbeteren. Het is dan niet voldoende om alleen een verbetertraject aan te bieden.

  Lees meer
 • 31 juli 2020

  Check uw beschikking LIV en LKV

  Werkgevers die in 2019 in aanmerking kwamen voor het lage-inkomensvoordeel of loonkostenvoordeel (LIV/LKV) voor een of meerdere werknemers, ontvangen uiterlijk 31 juli van dit jaar een beschikking. Hierin staat hoeveel LIV en LKV u ontvangt. Check de beschikking goed op eventuele fouten.

  Lees meer
 • 30 juli 2020

  Ook subsidie voor amateursportclubs vanwege corona

  Omdat ook amateursportorganisaties te lijden hebben gehad onder het coronavirus, is er ook voor hen een financiële tegemoetkoming. Deze bedraagt maximaal € 3.500. De tegemoetkoming kan worden aangevraagd van 1 september tot en met 4 oktober van dit jaar.

  Lees meer
 • 29 juli 2020

  Een webshop, welke verplichtingen zijn er?

  Veel ondernemers onderschatten de verplichtingen die verbonden zijn aan de verkoop via een webshop. Vooral nu in deze coronatijd is een webshop interessant, maar houd vooral de rechten van consumenten in de gaten!

  Lees meer
 • 27 juli 2020

  Overleg over nieuwe meetmethode BPM

  Het kabinet gaat in overleg met de autobranche over de nieuwe meetmethode voor de BPM. Dit heeft staatssecretaris Vijfbrief van Financiën eerder aan de Tweede Kamer laten weten.

  Lees meer
 • 23 juli 2020

  Corona: ruimere vrijstelling BPM en MRB bij kort gebruik

  Als u, als inwoner van Nederland, in een auto met een buitenlands kenteken in Nederland rijdt, moet u BPM betalen. Voor kort gebruik is een vrijstelling mogelijk, die normaliter maximaal één keer per 12 maanden kan worden aangevraagd. Vanwege corona is deze vrijstelling tot 1 oktober twee keer mogelijk.

  Lees meer

Meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op
Nieuwsbrief ontvangen?