Archief

 • 26 juli 2021

  Hoge Raad beperkt aftrek btw op woning met zonnepanelen

  Als u uw woning voorziet van zonnepanelen, is de btw op deze zonnepanelen in beginsel aftrekbaar. Of de btw op de woning zelf door de plaatsing van de zonnepanelen ook aftrekbaar is, is nog maar de vraag. Dit volgt uit een recent arrest van de Hoge Raad.

  Lees meer
 • 22 juli 2021

  Loket NOW gaat per 26 juli open

  Vanaf maandag 26 juli kunnen werkgevers opnieuw NOW aanvragen. Dit keer betreft het de NOW voor de periode juli t/m september 2021. Op de site van het UWV treft u dan het aanvraagformulier aan dat tot en met 30 september kan worden ingediend.

  Lees meer
 • 21 juli 2021

  Subsidie emissieloze bedrijfsauto aangepast

  De levertijden voor emissieloze bedrijfsauto’s zijn de afgelopen tijd behoorlijk opgelopen. In verband daarmee is de subsidie op deze auto’s aangepast, zodat de langere levertijd niet aan de subsidie in de weg hoeft te staan.

  Lees meer
 • 21 juli 2021

  Subsidieregeling evenementen uitgebreid

  De subsidieregeling voor de evenementenbranche is tijdelijk uitgebreid. Dit betekent onder meer dat een vergoeding van 100% van de kosten kan worden verkregen als een evenement vanwege corona moet worden afgelast.

  Lees meer
 • 20 juli 2021

  Voorkom een boete door te laat melden datalek

  Bij een beveiligingsincident moet er voortvarend worden gehandeld. Vaak is er nader onderzoek nodig om te kunnen vaststellen of er sprake is van een datalek. Het binnen 72 uur doen van een pro-formamelding bij een mogelijk datalek, kan u een boete besparen.

  Lees meer
 • 20 juli 2021

  Nieuwe regels registratie medisch-specialistische zorg

  De NZa heeft eerder aangekondigd dat per 1 januari 2022 de regels die gelden bij de registratie van medisch-specialistische zorg (MSZ) worden aangepast.

  Lees meer
 • 19 juli 2021

  Hoog of laag btw-tarief bij parkeerdiensten attractiepark?

  Bied je als ondernemer naast toegang tot bijvoorbeeld een attractiepark, museum of festival ook parkeerdiensten aan, dan moet je daarover btw rekenen. Hoeveel?

  Lees meer
 • 19 juli 2021

  Online borrelen, hoe zit het fiscaal?

  Er wordt, nu corona opnieuw oplaait, weer veel thuis gewerkt. Misschien wilt u iets extra’s voor uw werknemers doen en een online borrel organiseren? Hoe zit dat precies?

  Lees meer
 • 15 juli 2021

  Uitstel mogelijk bij schrijnende situatie erfbelasting

  De fiscus kan in schrijnende situaties voortaan uitstel van betaling van erfbelasting verlenen. Uitstel van betaling is ook mogelijk voor andere aanslagen die tot de nalatenschap behoren. Dit heeft staatssecretaris Vijlbrief eerder bekendgemaakt.

  Lees meer
 • 14 juli 2021

  Meer uren werken dan vastgelegd? Waar moet u op letten?

  Ligt het aantal uren dat een werknemer werkt structureel hoger dan overeengekomen? Dan kan een werknemer deze arbeidsomvang afdwingen bij de werkgever. Ook al zijn er andere uren overeengekomen.

  Lees meer

Meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op
Nieuwsbrief ontvangen?