Deadline aanvraag TVL Q1: 18 mei!

7 mei 2021

Uw aanvraag voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor het eerste kwartaal van dit jaar kunt u tot 18 mei 17.00 uur indienen. Rond die tijd start ook de aanvraagperiode voor het tweede kwartaal. Houd deze data goed in de gaten, zodat u de tegemoetkoming niet misloopt.

TVL 

WinkelOndernemers die vanwege corona minstens 30% omzetverlies hebben, komen in aanmerking voor de TVL. De TVL moet u voor ieder kwartaal apart digitaal aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (rvo.nl).

Meer compensatie

De TVL vergoedt 85% van de kosten van vaste lasten in het eerste kwartaal van 2021. Dit percentage stijgt naar 100% voor de kosten van het tweede kwartaal.

Branchecijfers

Het percentage vaste lasten van een onderneming is afhankelijk van de sector en wordt bepaald op basis van cijfers van het CBS. Hierdoor kunt u per saldo meer of minder dan 85% respectievelijk 100% van de vaste lasten aan subsidie verkrijgen.

Tip! Wilt u niet het risico lopen de aanvraag voor het tweede kwartaal te vergeten, dan kunt u via de site van de RVO een reminder aanvragen. U krijgt dan via de mail bericht per wanneer u zich voor de tegemoetkoming kunt aanmelden.